Ismerje meg a legfontosabb B-vitaminokat

555
HOZZÁSZÓLÁS:

B1-vitaminb-vitaminok-2

Manapság csaknem minden népességcsoport B1-vitamin-hiányban szenved. Ennek jellemző tünete a gyakori fejfájás, ingerlékenység, amelyet hányinger és székrekedés kísér. Súlyosabb esetben testsúlycsökkenéshez vezet, ha nem történik meg a pótlása kialakul a beriberi nevű betegség.

Ez utóbbi a fejlett országokban ma már nagyon ritka, inkább a harmadik világ szegényebb lakóinál fordul elő. Túlzott alkoholfogyasztás esetén a beriberihez hasonló súlyos állapot jöhet létre.

Nagyobb szintetikus adagok esetén előfordul B1-vitamin túladagolás, ennek első jele az aluszékonyság, letargia, enyhe fokú tudatzavar. A tünetek B1-vitamin adagolás felfüggesztésével megszűnnek.

B2-vitamin

Hiányában kopaszodás, bőrgyulladás jön létre. A száj gyakran kiszárad, az ajkak felrepedeznek. Súlyosabb esetben szemgyulladás, gyomorsavhiány alakul ki, amely pellagrához vezethet. Ez bélfekéllyel, vizenyőképződéssel jár s idővel megtámadja az idegrendszert is, ami súlyos szellemi leépüléshez vezet. Túladagolási tünete ismeretlen.

B6-vitamin

Kezdeti hiánytünete a felfájás, amelyet gyakori száj nyálkahártya gyulladás követ. Túladagolása csakis mesterséges készítmény hosszabb ideig történő fogyasztása kor lép fel, az idegrendszer érzékelő funkciója szenved zavart.

B12-vitamin

Hiányában csökken a vérképzés és ez vérszegénységhez vezet. Ennek leggyakoribb tünete a gyengeség, a koncentrálóképesség csökkenése, mellkasi fájdalom

A B12-vitamin hiánya következtében kialakuló vérszegénység, veszélyes lehet, mert csökken a vér oxigénszállító kapacitása. Ilyenkor injekcióval pótolják, amely egyes esetekben allergiát okozhat.

555
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]